A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тереблеченська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Учасники практикуму в Чернівецькому РВ АМУ вивчали законодавство у сфері управління земельними ресурсами

Дата: 22.04.2017 23:42
Кількість переглядів: 1169

20 квітня у Чернівецькому регіональному відділенні Асоціації міст України відбувся практикум із застосування законодавства на тему: «Практичні аспекти реалізації законодавства у сфері управління земельними ресурсами». Захід проведено в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

У практикумі взяли участь міські і селищні голови, голови об’єднаних територіальних громад, заступники міських голів, керівники виконавчих органів місцевого самоврядування.

Під час заходу обговорювалися законодавчі акти у сфері управління земельними ресурсами, делеговані повноваження органів місцевого самоврядування, Закон України «Про охорону земель», сучасні форми раціонального використання державної і муніципальної власності на землю, підвищення прибутковості об’єктів власності на землю, а також соціальні завдання, пов’язані з використанням землі.

Модератор заходу О.Гончерюк розповів про систему управління земельними ресурсами на рівні муніципального утворення. За його словами, доцільно керуватися такими критеріями: зростання доходної частини місцевого бюджету за рахунок збільшення надходжень земельних платежів; економія бюджетних коштів; зменшення витрат часу на управлінські рішення. Детально були обговорені проблеми реалізації делегованих повноважень органами місцевого самоврядування у сферах використання і охорони земель, а також правові аспекти співробітництва органів місцевого самоврядування з іншими суб’єктами в ході здійснення делегованих функцій.

У ході практикуму було зазначено, що реальна економічна самостійність органів місцевого самоврядування і незалежність у прийнятті рішень (у межах їхньої компетенції) від державних органів, а також ефективність їхнього функціонування знаходиться у прямій залежності від: розміру наявної в органів місцевого самоврядування комунальної власності;  структури комунальної власності; ступеня ефективності управління комунальною власністю.

Джерело - http://www.auc.org.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь