A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тереблеченська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Профспілки з Фищуком виробили спільну генеральну лінію: на папері вони найпалкіші прихильники створення об'єднаних територіальних громад. А насправді?

Дата: 25.03.2017 17:24
Кількість переглядів: 1037

Голова облдержадміністрації Олександр Фищук взяв участь у засіданні другого пленуму Чернівецької обласної ради профспілок під час якого обговорено питання діяльності організацій профспілок в умовах децентралізації влади та створення об’єднаних територіальних громад. Як зазначає прес-служба ОДА, керівник області "висловив чітку позицію щодо неприпустимості шаблонного підходу у формуванні об’єднаних громад, адже Чернівецька область є багатокультурною та багатонаціональною". (Напевно, пан Фищук забув, як у своєму нещодавньому інтерв'ю висловлювався за принцип "один район - одна громада". Аде дивним є інше - при чому тут багатокультурність і багатонаціональність?! Це все одно, що "ліпити горбатого до стіни" - БукІнфо)


«Наразі законодавець відстає у прийнятті необхідних нормативно-правових документів, які потрібні для подальшого розвитку громад, але в межах чинного законодавства нам спільно з представниками громад вдається вирішувати всі проблемні питання, які виникають в процесі діяльності ОТГ. Ми систематично направляємо свої пропозиції щодо змін законодавства і багато з них взято до уваги», - цитує Олександра Фищука його прес-служба. (Назвіть ці пропозиції, панове!!! - БукІнфо)

Представниками профспілки позитивно відзначено роботу облдержадміністрації у процесі утворення об’єднаних територіальних громад. (Дивно, що не перерахували ці "позитивні пропозиції" та конкретні втілення. Бо ми про це, на жаль, не чули, - БукІнфо) Серед іншого зазначалося і те, що позиція голови облдержадміністрації про переваги створення великих громад на кшталт район-громад – не нав’язувалась і не здійснювався тиск на представників громад. (Як вам?! - БукІнфо) Відтак, процес утворення ОТГ є добровільним та демократичним. Про це свідчить і кількість утворених громад, їх у Чернівецькій області 16 (до прикладу, в Київській області сформовано 2 ОТГ). (Тобто є на кого рівнятися, так панове? - БукІнфо)

Як зазначалося на засіданні другого пленуму Чернівецької обласної ради профспілок, створення нових об’єднаних територіальних громад супроводжується процесами злиття, об’єднання чи ліквідації установ, організацій і підприємств, а в свою чергу відбивається на діяльності організацій профспілок на цих територіях. 

(Ось за цією фразою прес-служби ОДА і захована вся суть і квітесенція зустрічі - це одзначає, що будь-які перетворення, реформи і зміни в суспільстві "відбиваються" на усталених ще з радянських часів звичних укладах профспілок. А це ж вимагає підняти "одне місце" і почати, якщо не мислити, то хоча б почати працювати по-новому... Але з ким і для чого? Для них це серйозна дилема. - БукІнфо)  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь