Тереблеченська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

ОСНОВНІ ПОКАЗНИКИ ДІЯЛЬНОСТІ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ МИТНИЦІ ДФС У ПЕРШОМУ КВАРТАЛІ 2019 РОКУ

Дата: 09.04.2019 14:33
Кількість переглядів: 1408

 

Фото без опису

Чернівецькою митницею ДФС впродовж першого кварталу 2019 року фактично перераховано до Державного бюджету України понад 1 млрд. 394,2 млн. грн., що перевищує показники аналогічного періоду 2018 року  на понад 745,6 млн. грн. У розрізі митних платежів надходження склали: мито – 178,5 млн. грн., ПДВ – 814,2 млн. грн., акциз – 327,1 млн. грн., єдиний збір, плата за митне оформлення, інші надходження – 74,4 млн. грн.

Загальний товарообіг вантажів через митні пости Буковини за цей період  становить 207,4 млн. дол. США (за січень  березень 2019 року  – 166,9 млн. дол. США). Серед них, імпорт – 144,4 млн. дол. США; експорт – 63,0 млн. дол. США.

Зовнішньоторговельні операції впродовж звітного періоду здійснювали 629 осіб (зростання у звітному періоді кількості працюючих суб’єктів ЗЕД – на 7,3%).

У першому кварталі запроваджено 632 справи про порушення митних правил, де загальна вартість предметів правопорушень майже 41,2 млн. грн. Також, митники краю від початку року направили до правоохоронних органів Чернівецької області 10 повідомлень про протиправні діяння, що містять ознаки злочину.

Серед бюджетоформуючих товарів були: електричні машини та обладнання; відео- та аудіоапаратура; одяг трикотажний; засоби наземного транспорту; овочі і бульбоплоди; одяг текстильний; каучук, гума та вироби з них, реактори, котли, машини, обладнання.

 

ЗАПИТАННЯ ВІД ПЛАТНИКА:

ЧИ МОЖЕ ПРИВАТНИЙ ПІДПРИЄМЕЦЬ - ПЛАТНИК ЄДИНОГО ПОДАТКУ НАДАВАТИ ПОСЛУГИ ІНТЕРНЕТ - ЗВ'ЯЗКУ?

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області роз’яснюютьвідповідно до Закону №3759 телебачення – виробництво аудіовізуальних програм та передач або комплектування (пакетування) придбаних аудіовізуальних програм та передач і їх поширення незалежно від технічних засобів розповсюдження. Відповідно до Закону №3759 мовлення підлягає ліцензуванню.

Таким чином, діяльність у сфері телебачення здійснюється на підставі ліцензії на мовлення і відповідно не може здійснюватися платниками єдиного податку.

Згідно зі ст. 1 Закону №1280 Інтернет - всесвітня інформаційна система загального доступу, яка логічно зв’язана глобальним адресним простором та базується на Інтернет – протоколі, визначеному міжнародними стандартами.

Відповідно до п. 1 ст. 42 Закону № 1280 діяльність у сфері телекомунікацій здійснюється за умови включення до реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій, а у визначених законом випадках також за наявності відповідних ліцензій та/або дозволів. Частиною 7 ст. 42 Закону №1280визначений вичерпний перелік видів діяльності у сфері телекомунікацій, які підлягають ліцензуванню.

Термін «послуга Інтернет – зв’язку» законодавством не визначено, водночас, Правилами надання та отримання телекомунікаційних послуг, затвердженими постановою КМУ № 295, встановлено, що послуга з доступу до Інтернету – це забезпечення можливості з’єднання кінцевого обладнання споживача з Інтернетом.

Відтак, оскільки вид діяльності з надання послуг доступу до Інтернету не входить до переліку видів діяльності, що підлягає ліцензуванню, визначеному ч. 7 ст. 42 Закону №1280, необхідність отримання ліцензії на вказаний вид діяльності відсутня. Таким чином, фізособа – підприємець, що надає послуги Інтернет – зв’язку, може бути платником єдиного податку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь