A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тереблеченська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Можливості та ризики прикордонного розташування: в Тереблеченській ОТГ провели стратегічну сесію

Дата: 23.07.2018 09:51
Кількість переглядів: 1139

 

Фото без опису

17 липня відбулась перша сесія з розробки стратегії розвитку Тереблеченської громади. Над створенням документу працюють й фахівці Чернівецького Центру розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС).

Спочатку присутнім було презентовано результати експертного опитування місцевих мешканців. Загалом респонденти позитивно налаштовані стосовно діяльності об’єднаної громади і рівня комфорту життя, який є. Серед найбільших проблем опитані зазначили стан дорожньої інфраструктури в самих населених пунктах і між ними. Хоча вже під час самої зустрічі присутні вказали, що останніми роками стан доріг загалом покращився, але все одно ще є над чим працювати. В цілому більшість респондентів позитивно налаштовані стосовно можливості змін на краще в ОТГ і її діяльності.

Прикордонне розташування громади цілком зрозуміло дає особливі можливості розвитку. Наприклад, Олексій Грушко, радник з регіонального розвитку Чернівецького ЦРМС, що створений за підтримки U-LEAD, спитав в учасників стратегічної сесії, що найкраще будувати в таких прикордонних населених пунктах. Із залу пролунало «заправки». Олексій же навів інший приклад: «Скільки людей працює на заправці? 15? Це на всіх, що у вас є. А гляньте на таку можливість, як побудова логістичних комплексів, де може працювати 100 осіб. У вашій Тереблеченській ОТГ є як мінімум 2 території, де можна розвинути такі комплекси. І такі підприємства будуть сплачувати податки тут і давати робочі місця для ваших жителів».

Фото без опису

Інша частина стратегічної сесії стосувалась «збору» ідей та думок. Присутні представники громади кожен самостійно визначили пріоритети розвитку ОТГ, які опісля будуть проаналізовані. Далі використовуючи метод «мозкового штурму» представники громади називали чинники, які є сильними сторонами або створюють можливості для ОТГ; інша група чинників – це ті, які є загрозою чи слабкою стороною громади. Такі дані необхідні для здійснення SWOT-аналізу, що є складовою підготовки стратегії розвитку території. Отож до наступної стратегічної сесії були отримані дані для аналізу та формування перших висновків. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь