Тереблеченська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

7 громад Чернівецької області стали переможцями конкурсу щодо формування Центрів надання адмінпослуг за підтримки Програми «U-LEAD з Європою»

Дата: 18.07.2018 09:06
Кількість переглядів: 1213

     1 липня розпочався 2-й раунд подання заявок на участь в Фазі впровадження покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою». В першому раунді відбору, розпочатого 1 березня 2018 року, взяли участь 11 громад Буковини; 7 з них пройшли попередній етап відбору: Мамаївська, Кострижівська, Сторожинецька, Тереблеченська, Вашківецька Вижницького р-ну, Вашковецька Сокирянського р-ну, та Усть-Путильська ОТГ.  Ці громади мають можливість отримати обладнання та меблі для облаштування Центрів надання адміністративних послуг, а також провести навчання персоналу ЦНАПів.

      В червні відбулись візити в усі 7 громад, що претендують на створення ЦНАП в рамках Програми «U-LEAD з Європою» та пройшли попередній конкурсний відбір. Їх метою було визначення умов, які пропонують ОТГ, огляд приміщень, де планується розмістити ЦНАП.  Відповідні угоди будуть підписані з громадами після виконання рекомендацій Програми щодо усунення недоліків стосовно приміщень та організації роботи в ЦНАПах.

      Що дає участь в програмі? Це можливість отримати на безоплатній основі допомогу від Програми «U-LEAD з Європою» трьох видів: інституційна, матеріальна та спеціальна. Інституційна (яка є обов’язковою) передбачає консультування з приводу порядку утворення ЦНАПу, навчання персоналу, а також допомогу у роботі з мешканцями громади. Матеріальна допомога дає змогу громадам отримати меблі для облаштування робочих місць для персоналу ЦНАП та місць для відвідувачів, офісну техніку, програмне забезпечення, допомогу у розробці нового дизайну та зонування. Спеціальна допомога передбачає отримання спеціалізованого обладнання у вигляді електронної системи керування чергою, або мобільного ЦНАПу, який являє собою спеціальний транспортний засіб, обладнаний для надання адміністративних послуг. Якщо громадою подається одночасний запит на матеріальну допомогу та спеціалізовану допомогу у формі мобільного ЦНАПу, то комісія, що здійснює відбір, визначає, який вид допомоги отримає учасник.

Фото без опису
Зустріч у Вашковецькій ОТГ Сокирянського р-ну

«До кінця цього року сім ОТГ нашої області, які пройшли відбір у першому раунді візьмуть на себе зобов’язання виконати рекомендації Програми U-LEAD в результаті чого з ними буде підписана так звана декларація про оформлення відносин між Програмою та учасником, а також надане технічне завдання, яке є обов’язковою частиною. Технічне завдання стосується не лише приміщення, а й ряду організаційних питань – формування штатної чисельності персоналу, їх фахових навиків і знань, необхідної документації, переліку адміністративних послуг, що надаватимуться ЦНАПом. Увесь підготовчий етап повинен завершитись до кінця цього року, а вже в 2019 році має відбутись постачання меблів, комп’ютерної техніки і програмного забезпечення», - зазначив Віктор Лащак, радник з муніципальних послуг Чернівецького Центру розвитку місцевого самоврядування, що створений за підтримки Програми U-LEAD та Мінрегіону.

     Нині стартував 2-й раунд цього конкурсу. Заявки на облаштування ЦНАПів можуть подавати громади, які не мають належного приміщення для ЦНАПу, але мають ресурси для виконання ремонтних чи будівельних робіт, що  будуть завершені не пізніше ІІ кварталу 2019 року. Держава стимулює процес об’єднання громад, тому пріоритетною залишається підтримка створення ЦНАПів в ОТГ та в громадах, які є потенційними центрами ОТГ відповідно до Перспективного плану. Подати заявку на участь у другому раунді можна починаючи з перших чисел цього місяця по 31 серпня за посиланням https://tsnap.ulead.org.ua/zayavka-na-uchast/. Програма не надає допомоги з ремонту, реконструкції приміщень чи нового будівництва.

Передбачається що загальна кількість учасників по Україні до 2020 року складе близько 600, які будуть відібрані у 4-х раундах. В рамках цього раунду буде відібрано до 150 учасників з усієї України.

Фото без опису

Зустріч у Мамаївській ОТГ

Матеріали взято з сайту  http://lgdc.org.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь